Επισκεφτείτε τo ηλεκτρονικό μας κατάστημα
ΕΣΠΑ 2014-2020

ΕΣΠΑ 2014-2020
increase Font
decrease Font
reset Font
page style Back/White
page style White/Back
page style Standard
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ | ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ | ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ
ΜΟΓΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ

Χείρωνος 3, Βόλος ΤΚ. 38333
Τηλέφωνο 2421035905, κινητό 6974786635, fax 2421035916
e-mail : info@moglis.gr
  Αρχική Eπικοινωνία
Υπηρεσίες
 • -Καλωδιώσεις
  -Διανομές -Πίνακες
  -Αυτοματισμοί
  -Δομημένη καλωδίωση - δίκτυα
  -Συστήματα συναγερμού και παρακολούθησης
  -Οπτικές ίνες
 • Τεχνική Υποστήριξη (Συντήρηση)

  Η Τεχνική Υποστήριξη (Συντήρηση) των ανελκυστήρων είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Εκτός αυτού κρίνεται επιτακτική για πολλούς άλλους λόγους. Η έλλειψη τακτικής συντήρησης οδηγεί με μ??θηματική ακρίβεια στην επιτάχυνση των φθορών και στην παρουσίαση περισσότερων βλαβών, με συνέπεια την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και την εν γένει μείωση του χρόνου ζωής του ανελκυστήρα. Το χειρότερο όλων, είναι ότι ο ανελκυστήρας που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ασυντήρητος δεν είναι ασφαλής!
  Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία αναπτύξαμε ένα Πρότυπο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ανελκυστήρων – Πελατών για την παρακολούθηση των ενεργειών της Τεχνικής Υποστήριξης και την καταγραφή αναλυτικού ιστορικού συντη??ήσεων, βλαβών και επισκευών (στη διάθεση της Διαχείρισης οποιαδήποτε στιγμή).
  Η εταιρεία μας έχει πάντα τεχνικούς σε επιφυλακή για να καλύψει οποιαδήποτε έκτατη ανάγκη. πάντα δίπλα σας για άμεση εξυπηρέτηση!
  Θέλετε να αυξήσετε την αξί?? της συντήρησης του ανελκυστήρα σας?
  Αν είστε διαχειριστής πολυκατοικίας ή ιδιοκτήτης/ενοικιαστής κτιρίου και έχετε εγκατεστημένο ασανσέρ τότε θα πρέπει ήδη να γνωρίζετε ότι βάσει νόμου θα πρέπει να συντηρείται περιοδικά σύμφωνα με το πρόγραμμα Τεχνικής Υποστήριξης που εφαρμόζει η υπεύθυνη εταιρεία συντήρησης.
  Κρίσιμα σημεία αποτελούν επίσης η ασφάλιση του ανελκυστήρα σε αναγνωρισμένη ασφαλιστική, ο χρόνος ανταπόκρισης σε βλάβη, η καταγραφή αναλυτικού ιστορικού του ανελκυστήρα και η γενικά οι υπηρεσίες και η άμεση εξυπηρέτηση.
  Προσέξτε μην πέσετε στην παγίδα όσων προσφέρουν τα πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

  Κατασκευη

  Η κατασκευή ενός κτιρίου καθιστά την επιλογή του ανελκυστήρα κρίσιμη διαδικασία. Ο κατασκευαστής πρέπει να συνδυάσει την επιθυμία του για επιλογή επώνυμης εταιρίας με κορυφαίο προϊόν, design και υπηρεσίες με την οικονομική πραγματικότητα όπου το διαθέσιμο μπάτζετ είναι συνήθως περιορισμένο.
  Από τη μια πλευρά πρέπει να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα στον πελάτη, επιθυμεί το ασανσέρ και οι υπηρεσίες μετά την εγκατάσταση να δίνουν προστιθέμενη αξία στο ακίνητο και ταυτόχρονα η τιμή του να είναι προσιτή. Από την άλλη, στην προσπάθεια του να καλύψει την αντίφαση για ποιοτικές υπηρεσίες εγκατάστασης και συντήρησης ανελκυστήρα, σε χαμηλή τιμή, υπάρχει πιθανότητα να πέσει στην παγίδα το?? χαμηλού κόστους χωρίς να λάβει την προσδοκώμενη αξία.
  Επιλέξτε την εταιρεία ανελκυστήρων με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε σας και τους πελάτες σας!

  Mονοκατοικία

  Αν είστε ιδιώτης κ??ι κατασκευάζετε την μονοκατοικία σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη ροή εργασιών για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα. Το κόστος ανέγερσης μιας οικοδομής αυξάνεται όταν δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός εξαιτίας των μερεμετιών που συνεχώς προκύπτουν.
  Για την αποφυγή των μερεμετιών ακολουθήστε τις εξής συμβουλές: Μετά την ολοκλήρωση της τοιχοποιίας θα πρέπει να τοποθετηθούν οι θύρες ορόφου, στην περίπτωση ημιαυτόματων θυρών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν οι αλφαδιές.
  Μετά από τα επιχρίσματα και πριν τοποθετηθούν τα δάπεδα εγκαθίσταται ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ανελκυστήρα. Εφόσον υπάρχει στο χώρο του μηχανοστασίου κατάλληλη παροχή ρεύματος μπορεί να γίνει και η κίνηση, οι δοκιμές και η παράδοση του ανελκυστήρα σε πλήρη λειτουργία.
  Αμέσως μετά ξεκινάνε οι διαδικασίες για την έκδοση πιστοποίησης
  . Θυμηθείτε! Η πρόβλεψη είναι καλύτερη της θεραπείας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας επικοινωνήστε μαζί μας μόλις εκδοθεί η άδεια της οικοδομής.

  Πολυκατοικία
  Εάν κατασκευάζετε ή σκοπεύετ?? να κατασκευάσετε μια πολυκατοικία είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις απαραίτητες ελάχιστες διαστάσεις του φρέατος και του μηχανοστασίου που ορίζει η νομοθεσία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε σχετικά. Ιδανική χρονική περίοδος επικοινωνίας με την εταιρία μας είναι κατά το στάδιο μελέτης του έργου σας. Έγκαιρη ενημέρωση σημαίνει σωστό προγραμματισμό, πρόληψη σφαλμάτων και ελαχιστοποίηση του κόστους κατασκευής.
  Παράλληλα θα σας συμβουλεύσουμε ποια τεχνολογία είναι ιδανική για εσάς:

  Υδρα??λικοί ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο
  Υδραυλικοί ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο
  Μηχανικοί ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο
  Μηχανικοί ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο

  Επιπλέον, θα σας προτείνουμε θαλάμους ανελκυστήρων με καλαίσθητα, πρωτότυπα και ανθεκτι??ά υλικά.
  Είμαστε στη διάθεση σας για πιθανές ερωτήσεις, κάποιες από τις απαντήσεις των οποίων θα βρείτε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για Ασανσέρ.

  Πιστοποίηση

  Η πιστοποίηση των ανελκυστήρων και η καταχώρηση τους στα μητρώα είναι υποχρεωτική (ΦΕΚ 2604/08). Ο διαχειριστής ή ο ιδιοκτήτης ή ο νόμιμος εκπρόσωπός τους είναι βάσει νόμου (άρθρο 8) υπεύθυνος να μεριμνά εκτός από την μηνιαία συντήρηση και για την περιοδική επιθεώρηση του ανελκυστήρα. Η πιστοποίηση των ανελκυστήρων διασφαλίζει την τήρηση των απαι??ούμενων από τον νόμο προδιαγραφών ασφαλείας. Βάσει της νομοθεσίας(ΚΥΑ 2604/Β/2008), όλοι οι εγκατεστημένοι ανελκυστήρες πρέπει να είναι πιστοποιημένοι. Εκτιμάται όμως, ότι οι περισσότεροι εγκατεστημένοι ανελκυστήρεςστην Ελλάδα λειτουργούν χωρίς πιστοποίηση!
  Η αξία του ελέγχο?? από τους φορείς πιστοποίησης είναι αδιαμφισβήτητη καθώς ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ατυχήματος. Κατά την πιστοποίηση ελέγχονται όλα τα κρίσιμα συστήματα ασφαλείαςτου ανελκυστήρα σας (π.χ. η αυτόματη θύρα θαλάμου τύπου bus, οι κλειδαριές διπλής μανδάλωσης, οι επικαθίσεις, οι αρπάγες, ο ρεγουλατόρος).
  Σας προτείνουμε να ελέγξετε την ύπαρξη και τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού του ανελκυστήρα σας. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αν ο ανελκυστήρας σας έχει πιστοποίηση ρωτήστε τον υπεύθυνο συντηρητή.
  Διαφορετικά αναζητήστε την πληροφορία από τα αρχεία της ΔΕΗ ή της οικείας νομαρχίας. Αν δεν υπάρχει πιστοποιητικό και δεν έχει γίνει καταχώρηση στα μητρώα τότε πρέπει άμεσα να καλέσετε φορέα πιστοποίησης. Οι επιθεωρητές των φορέων είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να υποδείξουν τις ελλείψεις του ανελκυστήρα προκειμένου να πιστοποιηθεί. Μόλις πάρετε την έκθεση του φορέα εμπιστευθείτε τις απαιτούμενες επισκευές σε μια εταιρεία εγνωσμένης αξίας. Το πιστοποιητικό πρέπει περιοδικά να ανανεώνεται.
  Μην ξεχνάτε: Η πιστοποίηση αποτελεί το μοναδικό αποδεικτικό ασφάλειας στις μετακινήσεις σας!
  Η εταιρεία μας ελέγχει την κατάσταση κάθε ανελκυστήρα που συντηρείται από την εταιρία μας και ενημερώνουμε εγκαίρως τους πελάτες μας για τον χρόνο λήξεως των πιστοποιητικών τους.
  Η ανάθεση της πιστοποίησης του ανελκυστήρα σε εμάς απλοποιεί στο μέγιστο βαθμό την όλη δια??ικασία!
  Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε !

  Τέλος, θυμηθείτε ότι περιθώριο, για την καταχώρηση του ανελκυστήρα σας, ήταν μέχρι τέλος του 2012 και ότι σε διαφορετική περίπτωση αναμένονται αυστηρές κυρώσεις.
  Για να αποφύγετε το πρόστιμο και να είστε και επι??ήμως ασφαλείς, επικοινωνήστε μαζί μας!

  Επισκευή - Αναβαθμηση

  Συχνά οι όροι ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός, επισκευή, και πιστοποίηση ανελκυστήρα συγχέονται μεταξύ τους. Διευκρινίζοντας λοιπόν τη σημασία της κάθε έννοιας:

  • Επισκε??ή ανελκυστήρα χρειάζεται όταν παρατηρούνται σημαντικές δυσλειτουργίες κατά τη λειτουργία του
  • Ανακαίνιση ή Εκσυγχρονισμός ανελκυστήρα προκύπτει ως αποτέλεσμα μια ουσιαστικής αναβάθμισης τεχνικών προδιαγραφών συνήθως σε συνδυασμό με αισθητική ανανέωση
  • Πιστοποίηση ανελκυστήρα είναι η διαδικασία έκδοσης του αντίστοιχου πιστοποιητικού ελέγχου ομαλής και ασφαλής λειτουργίας Συνήθως κατά την διαδικασία της πιστοποίησης ενός ασανσέρ προκύπτει η ανάγκη μικρής ή μεγάλης επισκευής. Η έκταση της επισκευής και κατ’ επέκταση το κόστος της, δεν μπορεί να προκαθοριστεί καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η αξιοπιστία των συστημάτων, η φθορά που έχουν υποστεί, οι βλάβες που έχουν παρουσιαστεί κ.α.

  Με αφορμή την πιστοποίηση του ανελκυστήρα συνήθως προκύπτει και η ανάγκη αναβάθμισης των συστημάτων μ?? στόχο την υιοθέτηση νέων συστημάτων ασφάλειας, εξοικονόμησης ενέργειας και άνεσης των επιβατών (π.χ. σύστημα απεγκλωβισμού, αυτόματη θύρα θαλάμου τύπου bus, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, υψηλότερες ταχύτητες).
  Εάν θέλετε να προβείτε σε μια ουσιαστική αναβάθμιση ή επισκευή του ανελκυστήρα σας, επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας και εξασφαλίστε τη βέλτιστη τεχνική, αισθητική και οικονομική πρόταση!

  ΑΜΕΑ - Διευκόλυνση Πρόσβασης

  Η καλύτερη λύση για την διευκόλυνση πρόσβασης των ΑΜΕΑ είναι η εγκατάσταση ανελκυστήρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ελάχιστες εσωτερικές διαστάσεις της καμπίνας για να χαρακτηριστεί ένας ανελκυστήρας ΑΜΕΑ είναι 1100 Χ 1400 mm (8 άτομα - 600 kg). Επίσης υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές για τις κομβιοδόχους, τη χειρολαβή, τις φωτεινές και ηχητικές σημάνσεις. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δύναται να εγκατασταθεί ανελκυστήρας, οπότε υπάρχει η λύση του αναβατορίου. Όταν το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε είναι σκαλοπάτια και δεν μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφο σύστημα τότε μπορεί να εγκατασταθεί σύστημα ανύψωσης υπό κλίση.
  Προτιμητέα επιλογή είναι η πλατφόρμα όπου μπορεί να μεταφέρει αναπηρικό αμαξίδιο, σε αντίθεση με το καρεκλάκι που το άτομο με κινητικές δυσκολίες πρέπει να κατέβει από το αμαξίδιο για να μεταφερθεί με το καρεκλάκι. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε χρησιμοποιεί αμαξίδιο τότε και το καρεκλάκι είναι μια αξιόπιστη λύση.
  Καταγράψτε την πραγματική σας ανάγκη προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα!
 • Σύμφωνα με την παράγραφο 2, υποπαράγραφο ββ, του άρθρου 24 του Ν 4014/2011 σε περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών που δεν έχουν χρήση κατοικίας απαιτείται τεχνική έκθεση Μηχανολόγου η Ηλεκτρολόγου μηχανικού για τον έλ??γχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών Η/Μ. Η εταιρία μας με το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει αναλαμβάνει την έκδοση της παραπάνω τεχνικής έκθεσης σε λογικές τιμές, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και τον όγκο των Η/Μ εγκαταστάσεων.
  Για την διεκπεραίωση της Τεχνικής έκθεσης πρέπει να μας προσκομισθούν από τον ιδιοκτήτη σχέδια Η/Μ εγκαταστάσεων η αν δεν υπάρχουν μόνον αρχιτεκτονικά σχέδια. Στην συνέχεια γίνεται επί τόπου αυτοψία.
  Στην τεχνική έκθεση περιγράφονται οι Η/Μ εγκαταστάσεις του κτιρίου από μακροσκοπικής πλευράς και στην συνέχε??α θα καταρτίζετε η τεχνική έκθεση.

  Στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται οποιαδήποτε μέτρηση η αποτύπωση των Η/Μ εγκαταστάσεων.
 • Με την δημοσίευση στη εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 844/Β/16-5-2011) της απόφασης αριθμός Φ.50/503/168 αλλάζει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης εγκαταστάτη.
  Η ΝΕΑ ΥΔΕ θα αποτελείται από:

  Υπεύθυνη Δήλ??ση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη
  Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης
  Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384
  Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ (εάν είναι παλιά εγκατάσταση πριν τον Μάρτιο του 2006 ή εάν σε μια εγκατάσταση συνυπάρχουν και τα δυο πρότυπα)
  Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης
  Κάτοψη με την όδευση των ηλεκτρικών γραμμών της εγκατάστασης και της θέσης των διακοπτών, φωτιστικών, πριζών, φωτιστικών ασφαλείας, κινητήρων, πινάκων... επίσης και θερμοστατών.

  Η ΝΕΑ ΥΔΕ θα δίδεται για τον αρχικό έλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε:

  Νέες παροχές και για τον Επανέλεγχο της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε:

  Κατοικίες (Αλλαγή ονόματος λογαριασμού) πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια
  Κλεισ??οί επαγγελματικοί χώροι που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε 7 χρόνια
  Κλειστοί επαγγελματικοί χώροι με εύφλεκτα υλικά πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια
  Χώροι ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε 1 χρόνο
  Επαγγελματικές εγκαταστάσεις στην ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ) πρέπει να επανελέγχονται τουλάχιστον κάθε ένα χρόνο και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης τους, πριν από την επανασύνδεση
  Το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει η εταιρία μας αναλαμβάνει την έκδοση της παραπάνω ΥΔΕ σε λογικές τιμές, ανάλογα με το μέγεθος του χώρου.
 • Ηλεκτρομηχανολογικες κατασκευες προσαρμοσμενες στις αναγκες σας 
 • Εργασιες σε Υψος με χρηση σκοινιου (Rope access)

  Προσωπικο της εταιριας μας εχει πιστοποιηση IRATA για ασφαλη εργασια σε υψος

 
Τα Νέα μας
Ακολουθήστε μας

Η επιχείρησή μας που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χρηματοδοτείται από τη Δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – 'ΑΝΑΣΑ'» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Δράση «ΑΝΑΣΑ» στοχεύει στην παροχή ενίσχυσης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης για τη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

developed and powered by think.gr